Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/174_demokratik-uygulamalari-ve-avrupa-degerlerini-tesv

HİBE DUYURULARI

Tümü

Demokratik Uygulamaları ve Avrupa Değerlerini Teşvik Etmek İçin Demokrasilerin Duygusal Boyutunu Üzerine İnşa Edilecek CFP'ler

(1 Yil, 5 Ay önce) 203 İzlenme 0 Yorum
Avrupa Komisyonu, Avrupa demokrasilerinde duygu ve duyguların (umut, kızgınlık, mutluluk, korku, tatminsizlik, hayal kırıklığı, dayanışma, nefret, kıskançlık, utanç, gurur, aşağılanma vb.) rolünü incelemek için bu çağrı kapsamında öneriler arıyor. , değerler, kimlikler, deneyimler ve inançlarla nasıl etkileşime girdiklerini ve bunun demokrasileri ve demokratik yönetişimi nasıl etkilediğini.

 

Demokratik Uygulamaları ve Avrupa Değerlerini Teşvik Etmek İçin Demokrasilerin Duygusal Boyutunu Üzerine İnşa Edilecek CFP'ler
 

Son Başvuru Tarihi: 14-Mart-2023

Avrupa Komisyonu, Avrupa demokrasilerinde duygu ve duyguların (umut, kızgınlık, mutluluk, korku, tatminsizlik, hayal kırıklığı, dayanışma, nefret, kıskançlık, utanç, gurur, aşağılanma vb.) rolünü incelemek için bu çağrı kapsamında öneriler arıyor. , değerler, kimlikler, deneyimler ve inançlarla nasıl etkileşime girdiklerini ve bunun demokrasileri ve demokratik yönetişimi nasıl etkilediğini.   

Avrupa demokrasilerinde kutuplaşma ve duygusal yurttaşlığın artmasıyla birlikte, duyguların rolü demokrasi hakkındaki tartışmalarda merkezi hale geldi. Bu, sosyal medyanın ve belirli siyasi anlatıların bu tür duyguları hedefleme ve bunlardan yararlanmadaki rolü düşünüldüğünde daha da belirgin hale geldi.

 

 

 

 

 

 

  • Boylamsal analizler ve ülkeler arası karşılaştırmalar kullanan öneriler, değişen duygusal manzaraların, duygu kurallarının, teşhir normlarının ve popüler duygulardaki değişimlerin demokratik siyasetin özündeki uygulamalar ve değerlerle nasıl etkileşime girdiğinin anlaşılmasına katkıda bulunacaktır. Bunun örnekleri arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, katılım ve siyasi seferberlik yer alabilir; oylama eğilimleri; güven, dezenformasyon ve post-gerçekler; kimlikçi hareketler; aktivizm ve toplumsal hareketler; toplu eylem ve toplu sorumluluk; aşırıcılık vb. Öneriler, bu tür duygusal siyaset üzerine inşa edilen siyasi anlatıları, kampanyaları ve liderlik tarzlarını ve bu tür kamusal duyguları beslemede geleneksel ve sosyal medyanın rolünü dikkate almaya teşvik edilir.
  • Teklifler, güncel olayları vaka çalışması olarak kullanmaya davet edilir. İklim değişikliği, COVID-19 salgını ve sonuçları ile Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırganlığı, daha geniş toplumsal ve siyasi sonuçları olan çeşitli kolektif duygulara (endişe, karamsarlık, nostalji vb.) yol açıyor. Bu krizlere yönelik duygu temelli tepkiler (örneğin, başkalarını suçlama, grup dışı düşmanlık, daha iyi bir gelecek için umut, toplu dayanışma vb.) sosyo-demografik ve politik faktörlerle (siyasi kurumlara ve liderlere güvensizlik/güvensizlik, iç/ etkililik, siyasete ilgisizlik/ilgisizlik vb.) siyasal katılım kalıpları üzerinde etkili olabilir. Ne olabilir? Pandemi sonrası bir Avrupa'da duygusal dayanıklılık hangi yollarla artırılabilir? Siyasal iletişimde duyguların rolünü ve kullanımını değerlendirmek için öneriler de teşvik edilmektedir.
  • Buna ek olarak, teklifler, demokratik uygulamaları ve Avrupa değerlerini teşvik etmek ve teşvik etmek için demokrasilerin duygusal boyutunun üzerine inşa edilecek yenilikçi yollar tasarlamalı ve bunlara pilot uygulama yapmalıdır. Ayrıca, yönetişime olan güveni artırmak amacıyla, vatandaşların duygusal ihtiyaçlarının nasıl daha iyi dinleneceği ve politikalar geliştirilirken bu ihtiyaçların nasıl dikkate alınacağı konusunda somut yönergeler sağlamalıdırlar. Bu, vatandaşların duygusal ihtiyaçları ile yankı uyandıran ve duygusal bağlar oluşturan kanıta dayalı politikaları iletmenin daha iyi yollarını keşfetmeyi içerir. Teklifler, bilinçli karar vermeyi sağlamak için eğitim veya bilinçlendirme faaliyetleri de sunabilir.
  • Son olarak, teklifler, yaklaşan dijital evrenler ve iç içe gerçek ve sanal yaşam çağı için ortaya çıkan sosyal etkileşim ve iletişim kavramları etrafında sağlam bir kanıt temeli ve ileriye dönük senaryolar sağlamalıdır. Sosyal medyanın duygulardan para kazandığı bir zamanda ve meta evrenlerin ve çoklu evrenlerin artan popülaritesi ile dijital aracılı iletişimde sergilenen ve bundan kaynaklanan duyguların demokrasileri nasıl etkileyebileceği araştırılmalıdır.
  • Araştırmacılar, duygu ve demokratik siyaset arasındaki etkileşimi anlamaya izin veren yeni ve karma yöntemli araştırma tasarımları, kavramlar ve teoriler oluşturmak için farklı alanlardan yöntemlerin bir kombinasyonunu kullanmaya teşvik edilir.
  • Vaka çalışmaları, karşılaştırma yoluyla hedef coğrafi alana ışık tutmak amacıyla Avrupa Birliği ve İlişkili Ülkeler dışındaki ülkeleri içerebilir.
  • Tekliflerin, önceki AB finansmanlı çağrılar kapsamında seçilen ilgili projelerle mümkün olduğunca sinerji ve işbirliği aramaya teşvik edilir. Bu başlık altında seçilen diğer projelerle ve diğer ilgili projelerle kümelenme ve işbirliği kuvvetle teşvik edilir.
Uygun Faaliyetler
  • Uygun faaliyetler, çağrı koşullarında açıklananlardır. Başvurular, yalnızca içerikleri tamamen veya kısmen sunulduğu konu açıklamasına karşılık gelirse uygun kabul edilecektir. Projeler yalnızca sivil uygulamalara odaklanmalı ve aşağıdakileri yapmamalıdır:
    • Üreme amaçlı insan klonlamayı hedefleyen;
    • İnsanların genetik mirasını, bu tür değişiklikleri kalıtsal hale getirebilecek şekilde değiştirmeyi amaçlayan (finansman sağlayabilecek gonadların kanser tedavisi ile ilgili araştırmalar hariç);
    • Somatik hücre nükleer transferi de dahil olmak üzere, yalnızca araştırma amacıyla veya kök hücre tedariki amacıyla insan embriyoları yaratma niyetindedir.
    • Projeler ayrıca AB politika çıkarları ve öncelikleriyle (çevre, sosyal, güvenlik, sanayi politikası vb.) uyumlu olmalıdır.
    • Aşağıdaki faaliyetler genellikle Horizon Europe kapsamında hibe almaya uygundur:
    • Araştırma ve yenilik eylemleri (DEA)
    • İnovasyon eylemleri (IA)
    • Koordinasyon ve destek eylemleri (CSA)
    • Program ortak fonu eylemleri (CoFund)
    • İnovasyon ve pazar dağıtım eylemleri (IMDA)
    • Eğitim ve hareketlilik eylemleri (TMA)
    • Ticari öncesi satın alma eylemleri (PCP) —
    • Yenilikçi çözüm eylemlerinin kamu alımları (ÜFE)
Beklenen sonuç:
  • Projeler, aşağıdaki beklenen sonuçların tümüne katkıda bulunmalıdır:
  • Duygular, değerler, kimlikler, kolektif ve bireysel deneyimler arasındaki etkileşimlerin ve siyasi karar alma sürecini bilgilendiren inançların ve bunların demokratik yönetişimi nasıl etkilediğinin kapsamlı bir şekilde anlaşılması yoluyla daha iyi bilgilendirilmiş siyasi karar alma.
  • Politikanın duygusal boyutunun, Avrupa demokrasilerini ve değerlerini desteklemek ve teşvik etmek için politikalara daha iyi entegre edilmesi.
  • Vatandaşların duygusal ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş ilgi ve politikalar geliştirirken ve iletirken duygusal bağların kurulması yoluyla yönetişime olan güveni artırdı.
  • Vatandaşların duygusal ihtiyaçları ve koşullarıyla örtüşen kanıta dayalı politikaların geliştirilmiş iletişimi.
  • Dijital evrenlerin ve iç içe geçmiş gerçek ve sanal hayatın yaklaşan çağı için ortaya çıkan sosyal etkileşim ve iletişim kavramları etrafında çok disiplinli disiplinlerden bilimsel kanıtları geliştirin. Bunun demokrasileri nasıl etkileyebileceğine dair senaryolar oluşturun ve buna göre politika önerileri önerin.
Uygunluk kriterleri:
  • İlişkili olmayan üçüncü ülkelerden veya uluslararası kuruluşlardan (uluslararası Avrupa araştırma kuruluşları dahil) tüzel kişiler de dahil olmak üzere, kuruluş yerine bakılmaksızın herhangi bir tüzel kişilik, (finansman almaya uygun olsun veya olmasın), aşağıda belirtilen koşulların sağlanması koşuluyla katılmaya uygundur. Ufuk Avrupa Yönetmeliği, belirli çağrı konusunda belirtilen diğer koşullarla birlikte karşılanmıştır.
  • 'Tüzel kişilik', ulusal hukuk, AB hukuku veya uluslararası hukuk uyarınca oluşturulan ve tanınan, tüzel kişiliğe sahip ve kendi adına hareket ederek hakları kullanabilen ve yükümlülüklere tabi olan herhangi bir gerçek veya tüzel kişi anlamına gelir;  
  • Yararlanıcılar ve bağlı kuruluşlar, hibe sözleşmesini imzalamadan önce bir katılımcı kimlik kodu (PIC) almak ve Merkezi Doğrulama Hizmeti tarafından doğrulanmak için başvurularını göndermeden önce Katılımcı Kaydına kaydolmalıdır. Doğrulama için, hibe hazırlama aşamasında yasal durumlarını ve menşelerini gösteren gerekli belgeleri yüklemeleri istenecektir. Doğrulanmış bir PIC, başvuru yapmak için bir ön koşul değildir.

Daha fazla bilgi için EC'yi ziyaret edin.

 

 

 

 

 

 

 

CFPs to build on the Emotional Dimension of Democracies to Promote Democratic Practices and European Values
 

Important Dates: Post Date: 15-Dec-2022

 Deadline Date: 14-Mar-2023

The European Commission is seeking proposals under this call to examine the role of affect and emotions (such as hope, resentment, happiness, fear, dissatisfaction, frustration, solidarity, hatred, envy, shame, pride, humiliation, etc.) in European democracies, how they interact with values, identities, experiences and beliefs, and how this impacts democracies and democratic governance.


 

 

Scope
  • With a rise in polarisation and affective citizenship in European democracies, the role of emotions has become central in debates about democracy. This has become more evident when considering the role of social media and certain political narratives in targeting and capitalising on such emotions.
  • Using longitudinal analyses and cross-country comparisons, proposals would contribute to understanding how changing emotional landscapes, feeling rules, display norms and shifts in popular feelings interact with practices and values core to democratic politics. Examples of this might include, but are not limited to, participation and political mobilisation; voting trends; trust, disinformation and post-truths; identitarian movements; activism and social movements; collective action and collective responsibility; extremism, etc. Proposals are encouraged to consider political narratives, campaigns and styles of leadership that build on such emotional politics, and the role of traditional and social media in fostering such public emotions.
  • Proposals are invited to use current events as case studies. Climate change, the COVID-19 pandemic and its consequences, as well as the brutal aggression of Ukraine by Russia, elicit a variety of collective emotions (anxiety, pessimism, nostalgia, etc.), which have broader societal and political implications. Emotion-based responses to these crises (e.g. blaming others, outgroup hostility, hope for the better future, collective solidarity, etc.) correlated with socio-demographic and political factors (including dis/trust in political institutions and leaders, perception of in/efficacy, dis/interest in politics etc.) might have an impact on political participation patterns. What might it be? And in what ways can emotional resilience be increased in a post-pandemic Europe? Proposals are also encouraged to evaluate the role and use of emotions in political communication.
  • In addition, proposals should ideate and pilot innovative ways to build on the emotional dimension of democracies to foster and promote democratic practices and European values. They should also provide concrete guidelines on how to better listen to the emotional needs of citizens and take them into account when developing policies, with a view to boost trust in governance. This includes exploring better ways to communicate evidenced-based policies that resonate with the emotional needs of citizens and create emotional ties. Proposals can also put forward training or awareness raising activities to ensure informed decision-making.
  • Finally, proposals should provide a robust evidence base and forward-looking scenarios around emergent social interaction and communication concepts for the upcoming era of digital universes and intertwined real and virtual life. At a time when social media monetise emotions, and with the growing popularity of metaverses and multiverses, how emotions displayed in and arising from digitally-mediated communication may impact democracies should be investigated.
  • Researchers are encouraged to use a combination of methods from different fields, to build novel and mixed-methods research designs, concepts and theories that allow understanding the interplay between emotion and democratic politics.
  • Case studies may include countries outside of the European Union and Associated Countries, with a view to shed light on the target geographical area by way of comparison.
  • Proposals are encouraged to seek synergies and collaboration whenever possible with relevant projects selected under previous EU-funded calls.Clustering and cooperation with other selected projects under this topic and other relevant projects are strongly encouraged.
Eligible Activities
  • Eligible activities are the ones described in the call conditions. Applications will only be considered eligible if their content corresponds, wholly or in part, to the topic description for which it is submitted. Projects must focus exclusively on civil applications and must not:
    • Aim at human cloning for reproductive purposes;
    • Intend to modify the genetic heritage of human beings which could make such changes heritable (except for research relating to cancer treatment of the gonads, which may be financed);
    • Intend to create human embryos solely for the purpose of research, or for the purpose of stem cell procurement, including by means of somatic cell nuclear transfer.
    • Projects must, moreover, comply with EU policy interests and priorities (environment, social, security, industrial policy, etc.).
    • The following activities are generally eligible for grants under Horizon Europe:
    • Research and innovation actions (RIA)
    • Innovation actions (IA)
    • Coordination and support actions (CSA)
    • Programme co-fund actions (CoFund)
    • Innovation and market deployment actions (IMDA)
    • Training and mobility actions (TMA)
    • Pre-commercial procurement actions (PCP) —
    • Public procurement of innovative solutions actions (PPI)
Expected Outcome
  • Projects should contribute to all of the following expected outcomes:
  • Better informed political decision-making through a thorough understanding of the interactions between emotions, values, identities, collective and individual experiences, and beliefs in informing political decision-making, and how they impact democratic governance.
  • Better integration of the emotional dimension of politics in policies to foster and promote European democracies and values.
  • Boosted trust in governance through improved attention towards the emotional needs of citizens, and establishment of emotional ties when developing and communicating policies.
  • Improved communication of evidence-based policies that resonate with the emotional needs and conditions of citizens.
  • Enhance scientific evidence, from multidisciplinary disciplines, around emergent social interaction and communication concepts for the upcoming era of digital universes and intertwined real and virtual life. Build scenarios on how this may impact democracies and propose policy recommendations accordingly.
Eligibility Criteria
  • Any legal entity, regardless of its place of establishment, including legal entities from nonassociated third countries or international organisations (including international European research organisations) is eligible to participate (whether it is eligible for funding or not), provided that the conditions laid down in the Horizon Europe Regulation have been met, along with any other conditions laid down in the specific call topic.
  • A ‘legal entity’ means any natural or legal person created and recognised as such under national law, EU law or international law, which has legal personality and which may, acting in its own name, exercise rights and be subject to obligations, or an entity without legal personality.
  • Beneficiaries and affiliated entities must register in the Participant Register before submitting their application, in order to get a participant identification code (PIC) and be validated by the Central Validation Service before signing the grant agreement. For the validation, they will be asked to upload the necessary documents showing their legal status and origin during the grant preparation stage. A validated PIC is not a prerequisite for submitting an application.

For more information, visit EC.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.