Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/218_bilecik-te-cok-caliskan-bir-sivil-toplumcu-aslihan

SİVİL TOPLUMDAN...

Tümü

Bilecik'te çok çalışkan bir sivil toplumcu: Aslıhan ULU VOLKAN

(17 Ay, 18 Gün önce) 855 İzlenme 0 Yorum

 

Aslıhan Hocam merhaba, kendinizi tanıtır mısınız? STK yöneticisi veya aktivisti olarak nasıl bir deneyime sahipsiniz ve hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

1980 Darende Doğumluyum. İlk orta , lise ve üniversite eğitimimi Adana ‘da tamamladım. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Türkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. de 7 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda ve illerde görev aldıktan sonra, malülen emekli oldum. Evliyim, 14 yaşında Serabral Palsi tanılı 14 yaşında bir kızım var. 2019 Haziran Ayında Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneğinin kurulumunu gerçekleştirdik ve kurucu başkan seçildim. Halen görevim devam etmekte.

2020 yılında Bilecik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi seçildim. Görevim devam etmekte. Aynı zamanda Bilecik Kent Konseyi Engelli meclisi Başkanıyım.

2022 yılında Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü Kurucu Başkanlığına seçildim. Görevim Halen devam etmekte.

 

Söz konusu STK'nızı kısaca tanıtabilir misiniz? Misyonu, vizyonu ve hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?

Bilecik özelinde, ulusalda ve uluslararası platforma engelli hakları için mücadele vermemizin yanı sıra, engel durumu gözetmeksizin; engelli bireyler ve ailelerinin sosyal yaşamda var olması, sanatla sporla iç içe, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşaması en önemli hedeflerimiz.

 

STK'nızın hangi toplumsal sorunları çözmek veya hangi konulara odaklanmak için kurulduğunu anlatabilir misiniz?

Engelli birey ve ailelerinin tüm sorunları odağımız.

 

 

STK'nızın en büyük başarılarından birini paylaşabilir misiniz? Bu başarıyı elde etmek için hangi stratejileri kullandınız?

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Görme Engelli Bireyler İçin Sesli Betimlemeli Afiş Sergisi”

Görme engelli bireyler için betimlemenin önemine dikkat çekmek ve engelsiz bir sanat anlayışını ifade etmek için İstanbul gelişim üniversitesi, bilecik şeyh edebali üniversitesi, Bilecik aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü ve Bilecik belediyesi iş birliği ile ilgili sergiyi hazırladık.

Sergide ilimizde yaşayan ve fark yaratan engelli bireyleri fotoğraflayarak, afiş haline getirdik ve afişlerin betimlenmesi ve seslendirilmesini sağladık.

İlgili sergi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Sergi Salonlarında sergilendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ilgili serginin paylaşımını resmi hesaplarından yaptı. Sergi BİEYDER Youtube kanalı üzerinden online olarak da gezilebilmektedir.

 

STK'nızın karşılaştığı zorluklar nelerdir ve bunları nasıl aşıyorsunuz? Hangi önlemleri alıyor ve hangi kaynaklardan destek alıyorsunuz?

En zorlandığımız konuların başında maddi yetersizlikler gelmekte. Çok satıda projemiz olmasına karşın projelerimizin desteklenmesi konusunu yerelde aşmamız çok güç olmakta. Kamu yararına dernek statümüz olmaması nedenle, zaten sınırlı sayıda olan yerel firmalardan bağış da almak sıkıntı yaratmakta. Maaşlı personelimiz yok. Gönüllülerle iş yürütmek ve onlara maddi destek sağlayamamak da bizleri üzüyor. Yönetim kurulu üyelerimiz de çok ağır yük altında olmalarına karşın maaş alamamaktalar. Bilecik Engelsiz Atölye projemizde ürettiğimiz ürünleri yılda 2 kez düzenlediğimiz sergide halkla buluşturabiliyoruz ve tüm geliri dernek giderleri için ayırıyoruz. İlgili ürünlerin satış ve pazarlanması konusunda da alternatif yollar aramaktayız.

 

STK çalışmalarınızda size ilham veren kaynaklar veya mentorlarınız oldu mu? Bu kişilerin size olan etkisinden bahsedebilir misiniz?

EÇHA, Türkiye Otizm Meclisi ve çeşitli platformlarda yer alıyoruz ve bu oluşumlarda STK lar ve aktivistlerden çok şey öğreniyoruz.

 

STK'nızın toplum üzerindeki etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullanıyorsunuz?

 

Özel bir ölçme değerlendirme metodumuz yok. Ancak yerelde Engelli bireyler söz konusu olduğunda, danışılacak adresin biz olduğumuz kamuoyunca bilinmekte.

Ulusalda da neredeyse engellilik ile ilgili davet edilmediğimiz platform, federasyon, çalıştay, ağ yok. Ancak bakış açımıza uygun olan teklifleri değerlendirip dahil oluyoruz. BİEYDER isminin bilinirliğini çok önemsiyoruz.

 

STK çalışmalarınıza devam ederken başka ne gibi hedefleriniz veya planlarınız var?

En büyük hedeflerimizden birisi annelerimizin sosyal ve maddi olarak güçlü olması, böylece daha az gelecek kaygısı ile evlatlarını en iyi şekilde yetiştirebilirler.

Ayrıca tüm engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde yaşaması en büyük hedefimiz.

 

Teşekkürler Aslıhan Hocam, başarılarınızın devamını dilerim.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 21 kişi katıldı.