Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/166_call-for-projects-equality-between-women-and-men-2

HİBE DUYURULARI

Tümü

Call for Projects Equality between Women and Men 2023

(1 Yil, 5 Ay önce) 337 İzlenme 0 Yorum
Area: Climate Change, Environment, Human Rights, Narcotics Drugs & Crime, Reproductive Rights, Women & Gender The Ministry for Europe and Foreign Affairs is launching a call for projects in support of decentralized cooperation "Equality between Women and Men" aimed at all French metropolitan and overseas local authorities and their foreign partners who are doing or intend to do equality between women and men a lever for sustainable development.

 

Kadın-Erkek Eşitliği 2023 Proje Çağrısı

Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, tüm Fransız metropoliten ve deniz aşırı yerel makamları ve kadın-erkek eşitliğini sağlayan veya yapmaya niyetli olan yabancı ortaklarını hedefleyen ademi merkeziyetçi "Kadın-Erkek Eşitliği" işbirliğini destekleyen projeler için bir çağrı başlatıyor. sürdürülebilir kalkınma için bir kaldıraç.


Sorunlar ve Hedefler

Bu proje çağrısının amacı:

  • Topluluklar arasındaki uluslararası ortaklıkları ve yerel düzeyde kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik eylemlerin geliştirilmesini desteklemek;
  • Bölgelerin kalkınmasında ve SKH'lerin uygulanmasında bir faktör olarak kadın ve erkek eşitliğini vurgulayın;
  • FGE sırasında kadın ve erkek eşitliği lehine gösterilen toplu taahhüdün ivmesini ve düzeyini sürdürmek;
  • Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitlik konularında Fransız bölgesel uzmanlığını teşvik etmek.
Müdahale Alanları

Projeler, Nesil Eşitliği Forumu'nun 6 aktör koalisyonuna karşılık gelen veya “Kadın, barış ve güvenlik” gündemine entegre edilmiş aşağıdaki müdahale alanlarından birine girmelidir.

  • Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet: Tüm çeşitliliğiyle kadınlara ve kız çocuklarına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddete yanıt vermek için somut eylemler tasarlamak ve uygulamakla ilgilidir.
  • Adalet ve ekonomik haklar: Ekonomik adalet ve haklar, ergenlik çağındaki kızlar, erkekler ve oğlan çocukları da dahil olmak üzere tüm çeşitlilikleriyle kadın ve kız çocukları için garanti edilmelidir.
  • Bedensel özerklik, cinsel ve üreme hakları ve sağlık: Kadınlar ve kız çocukları, tüm çeşitlilikleriyle birlikte, cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve haklarını (SRHR) kullanma ve bedenleri hakkında baskı, şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmadan özerk kararlar alma yetkisine sahip olmalıdır. .
  • İklim Adaleti İçin Feminist Eylem: Kadınlar, iklim değişikliğinin ilk kurbanları ama aynı zamanda üretimdeki rolleri (tarımda çoğunluğu oluşturuyorlar) ve kaynaklara erişim nedeniyle bu zorlukla yüzleşen ilk aktörler. Bu, özellikle yerel ve kırsal düzeylerde cinsiyete dayalı iklim çözümlerini teşvik etmekle ilgilidir.
  • Kadın ve erkek eşitliği için teknolojiler ve yenilikler: Kadınların ve kız çocuklarının, çeşitlilikleri içinde, güvenli ve anlamlı bir şekilde teknolojiye ve yeniliklere özgürce erişme, bunları kullanma, yönetme ve tasarlama konusunda eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamakla ilgilidir. ifade, neşe ve sınırsız potansiyel.
  • Feminist hareketler ve liderlik: Transgender, interseks ve ikili olmayan kişiler, Yerli kadınlar, kadınlar ve engelliler, genç feministler ve diğer tarihsel olarak marjinalize edilmiş kişiler tarafından yönetilenler dahil olmak üzere feminist liderler, hareketler ve kuruluşlar eylemlerini sürdürmek için gereken kaynaklar ve destek. Bu insanlar, herkes için toplumsal cinsiyet eşitliğini, barışı ve insan haklarını ilerletmek için misilleme korkusu olmadan işlerini yürütebilmelidir.
  • “Kadınlar, Barış ve Güvenlik” Gündemi: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 31 Ekim 2000'de kabul edilen 1325 sayılı "Kadınlar, Barış ve Güvenlik" Kararı, çatışmaların önlenmesi ve çözümünde olduğu kadar çatışmaların önlenmesi ve çözümünde de kadınların katılımını artırmayı amaçlamaktadır. barışın pekiştirilmesi.
Süre

Yerel makamlar, MEAE eş finansman anlaşmasının tebliğ tarihinden itibaren 12 ila 24 aylık bir süre için proje sunabilir.

kriterler
  • CTF'ler, başvuru dosyasını sunarken ve raporu sunarken, tüm uluslararası ortaklıklarına ilişkin bilgilerle Fransız Merkezi Olmayan İşbirliği Atlasını tamamlamış/güncellemiş olmalıdır. proje yürütme.
  • CTF'ler, eylemlerin uygunluğunu ve uygulanabilirliğini sağlamak için projelerinin yapılandırılması ve/veya yönetimine kendi bölgelerindeki feminist örgütlerin yanı sıra ulusal ve ortak yabancı yerel otoritenin topraklarındaki feminist örgütleri dahil etmeye teşvik edilir. .
  • CTF'lerin sosyal ve dayanışma ekonomisi sektöründen bir veya daha fazla şirketi kendi bölgelerinden eylemlerine (ortak finansman, uzmanlık sağlanması vb.) entegre etmeyi planladıkları projelere öncelik verilecektir. Benzer şekilde, rekabet edebilirlik kutupları, “kümeler” ve ekonomik kalkınma ajansları gibi federatif kuruluşların veya Fransız yerel otoritesinin şirketleriyle ilişkili kuruluşların katılımı teşvik edilmektedir.

Daha fazla bilgi için Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı'nı ziyaret edin .

 

Issues and Objectives

This call for projects aims to:

  • Support international partnerships between communities and the development of actions aimed at achieving equality between women and men at the local level;
  • Highlight equality between women and men as a factor in the development of territories and the implementation of the SDGs;
  • Maintain the momentum and the level of collective commitment made during the FGE in favor of equality between women and men;
  • Promoting French territorial expertise in matters of equality between women and men.
Fields of Interventions

The projects must fall within one of the following fields of intervention, which correspond to the 6 coalitions of actors of the Generation Equality Forum , or which are integrated into the “Women, peace and security” agenda .

  • Gender-Based Violence: It is about designing and implementing concrete actions to respond to gender-based violence against women and girls in all their diversity.
  • Justice and economic rights: Economic justice and rights must be guaranteed for women and girls in all their diversity, including adolescent girls, as well as for men and boys.
  • Bodily autonomy, sexual and reproductive rights and health: Women and girls, in all their diversity, must be empowered to exercise their sexual and reproductive health and rights (SRHR) and to make autonomous decisions about their bodies, free from coercion, violence and discrimination.
  • Feminist Action for Climate Justice: Women are the first victims of climate change but also the first actors to face this challenge, due to their role in production (they are the majority in agriculture) and access to resources. It is about promoting gender-just climate solutions, especially at local and rural levels.
  • Technologies and innovations for equality between women and men: It is about ensuring that women and girls in their diversity have equal opportunity to safely and meaningfully access, use, lead and design technology and innovation with freedom. of expression, joy and unlimited potential.
  • Feminist movements and leadership: Feminist leaders, movements and organizations, including those led by transgender, intersex and non-binary people, Indigenous women, women and people with disabilities, young feminists and other historically marginalized people, must be able to access and fully benefit the resources and support needed to sustain their actions. These people must be able to carry out their work without fear of reprisal to advance gender equality, peace and human rights for all.
  • “Women, Peace and Security” Agenda: United Nations Security Council Resolution 1325, "Women, Peace and Security", adopted on October 31, 2000, aims to increase the participation of women in the prevention and resolution of conflicts, as well as in the consolidation of peace.
Duration

Local authorities can submit projects for a period of 12 to 24 months , from the date of notification of the MEAE co-financing agreement.

Criteria
  • CTFs must have completed/updated the French Atlas of Decentralized Cooperation with information on all their international partnerships, when submitting the application file and when submitting the report. project execution.
  • The CTFs are encouraged to involve feminist organizations from their territory as well as national ones as well as those from the territory of the partner foreign local authority in the structuring and/or the management of their projects, to ensure the relevance and viability of the actions.
  • Projects in which the CTFs plan to integrate one or more companies, including from the social and solidarity economy sector, from their territory into their actions (co-financing, provision of expertise, etc.) will be given priority. Similarly, the participation of federative organizations or organizations in relation with companies of the French local authority, such as competitiveness poles, “clusters” and economic development agencies, is encouraged.

For more information, visit Ministry for Europe and Foreign Affairs.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.