Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/217_basarili-projeciler-elcin-ceyhan

BAŞARI ÖYKÜLERİ

Tümü

BAŞARILI PROJECİLER... Elçin Ceyhan

(12 Ay, 11 Gün önce) 706 İzlenme 0 Yorum
Bugün başarılı projecilerden Sn. Elçin Ceyhan'ı sizlere tanıtmak isteriz.

Elçin Hocam merhaba! Kendinizi tanıtır mısınız? Proje yazma sürecine nasıl başladınız ve bu alanda nasıl deneyimler kazandınız?

Adım Elçin Ceyhan.01.01.1981 Isparta doğumluyum.Ispartalıyım ama Manisa’da ikametgah etmekteyim.Manisa Şehzadeler Şehitler Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeniyim.20 senelik öğretmenim.Evli ve 17 ve 14 yaşında iki kızım var. Proje yazım sürecim 2016 yılında başladı.İlk olarak KA101 yazma deneyimim oldu.İl içi AB projeleri yazım eğitimlerine katıldım.O yıllarda sizin Youtube kanalınızda KA101 proje yazım videolarınız inceleyerek bir proje tasarladım.ilk deneyimimde yüksek puan alsam da yeterli olmadı.İkinci senemizde Nevzat Gürbüz ve Gürkan Atilla Hocamın fb sayfalarını (Erasmus paylaşım)takip ederek bir Romanya'dan bir de Türkiye'den iki proje KA229 başvurusunda bulundum ve iki projem de hibe almayı hak kazandı.İki sene boyunca projelerimizi sorunsuz olarak bitirdik.Şu anda Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okulumuzda Erasmus+akreditasyon projemizi yürütmekteyiz. eTwinning projelerimi de paralel olarak yürütmekteyim.Kuruculuğunu üstlendiğim eTwinning projelerimden biri olan Okullarda Demokrasinin Gücü adlı eTwinning projem İspanya’da en iyi eTwinning proje ödülü almaya hak kazandı.Bu yoldan çıkarak yazdığım KA210SCH projem de İspanya’dan hibe almaya hak kazandı.Yalnız koordinatör İspanyol okulunun projeden çekilmek istemesiyle projemiz yürütülemedi.Her çağrı da 2 proje teslim etmekteyim.Bu sene 2.çağrı için yazdığım iki KA210SCH projemin sonucunu beklemekteyim.

 

Proje yazma sürecinde hangi adımları takip ettiniz? Hangi kaynakları kullandınız ve nasıl bir planlama yaptınız?

Proje yazım sürecimi tek başına takip etmekteyim.Bir ekip olarak proje formunu tamamlamakta zorluk yaşıyorum.Tutarlılığı sağlamanın zor olduğunu düşünüyorum.Bu sebeple proje konuma karar veriyorum ve çok akademik bilgi, faaliyet taraması yapıyorum.Telefonuma yüklediğim Pocket uygulaması ile web taraması yaptığım sayfaları anında kayıt edebiliyorum.Başta siz olmak üzere Ramazan Kocatürk,Gürkan Atilla,Musa Tokmak ve Nevzat Gürbüz hocamın tavsiyelerini canı gönülden dinliyorum.Musa Tokmak ve Ramazan Kocatürk hocalarımın çıkarttıkları örnek projeler kitapları proje yazım aşamamda bana çok yardımcı oldular.Proje yöneten kurumları yakından takip ediyorum ve gerçekleştirdikleri faaliyetleri inceliyorum.Erasmus+project results platformundan yararlanıyorum.Proje yazım aşamasında çok istekli oluyorum ve zamandan refakat edebiliyorum.Motivasyonum çok yüksek oluyor. Projelerim geçmezse dahi hiç üzülmüyorum ve bırakmıyorum.Her çağrı da tekrar projemi revize edip tekrar yazıyorum.

 

Başarılı projeler yazmak için nelere dikkat etmenizi önerirsiniz? Hangi stratejileri kullanarak projenizin etkisini artırmayı başardınız?

İlk öncelikle amaç ve hedeflerimi belirliyorum.Proje konumun farklı ve orijinal omasına dikkat ediyorum.Yeni uygulamaları projeme dahil etmeye gayret gösteriyorum.

Tutarlılık ve çok evrensel bilgilere girmeden samimi bir dille yazılan projelerin daha başarılı olacağına inanıyorum.Proje yürütme ekibi, proje faaliyetlerin ayrıntılı olmasına özen gösteriyorum.Proje konusunun güncel olmasına dikkat ediyorum.

 

Proje yazma sürecinde karşılaştığınız zorluklar nelerdi ve bunları nasıl aştınız? Hangi önlemleri aldınız ve hangi kaynaklardan destek aldınız?

Proje geçtikten sonra başarılı istekli bir ekiple çalışmak istesem de proje yazım sırasında yalnız olmayı tercih ediyorum.Proje yazım aşamasında çalıştığım kurumda kimse ile bir ekip olarak çalışmıyorum.Sadece kendi düşüncelerim tasarımımla hareket ediyorum.Proje geçerse okulumda ekip olarak çalışmayı daha çok tercih ediyorum.Bu yüzden tabiri caiz ise proje yazım aşamasında ‘proje yazıyorum,proje yazım ekibi oluşturalım’ gibi konuyu allandırıp budaklamıyorum ve bu  istek ve taleplerle okul müdürüme gitmiyorum.Kendim yazıyorum geçerse müdüre haber veriyorum.İlk proje yazım aşamasında proje yazım ekibi oluşturma sürecini yaşadım.Okulda proje yazım konusunda ilgisi ve bilgisi olmayan öğretmenlerin bu konuyu çok büyütmelerine şahit oldum ve proje yazım konusunda yardımcı olmadıkları halde ekipte olmak gibi farklı niyetlerle proje yazım ekibine dahil olmaya çalıştıklarını gördüm.Bu konu haricinde proje yazmayı çok seviyorum.Kendi başıma bir şeyler araştırmak, tasarlamak ,oluşturmak bana iyi geliyor.

Projelerinizin başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi değerlendirme yöntemlerini kullanarak projenizin etkisini ölçüyorsunuz?

Projelerin başarısını ölçmek için performans göstergeleri kullanıyorum. Bu göstergeler, projenin ilerlemesini ve etkinliğini ölçmeme yardımcı olabiliyor. Örneğin, proje süresi, bütçe performansı da projelerimde benim için çok önemlidir. Projeye dahil olan paydaşlarla geri bildirim ve değerlendirme toplantıları düzenlemekteyim. Bu toplantılar, projenin performansını ve etkisini değerlendirmek için fırsat sunuyor. Paydaşların görüşlerini, önerilerini ve memnuniyet seviyelerini alarak projenin başarısını değerlendirebiliyorum.

 

Proje yazma sürecinde size ilham veren kaynaklar veya mentorlarınız oldu mu? Sizin için önemli olan kişilerden aldığınız destek hakkında konuşabilir misiniz?

İlk proje yazım sürecinde sizin Yotube kanalınızdaki KA101 proje yazım videolarınız ve Erasmus projeleri nedir videoları ile tanıştım.İlk deneyimlerimi sizin videolarınız ile gerçekleştirdim ve bu alanda tanıdığım ilk mentor kişi siz oldunuz.Daha sonra FB sayfalarında tanıştığım  Nevzat Gürbüz,Ramazan Kocatürk,Gürkan Atilla,Musa Tokmak,Emre Deveci hocalarımın yardımları ile proje yazım aşamamı geliştirebildim.Bu arada Igor Razbornik Bey’in proje yazım online kurslarına katıldım.

Projelerinizde en gurur duyduğunuz anı paylaşabilir misiniz?

Pandemi sürecine denk gelen projelerimizin faaliyetlerini gerçekleştirebildik.Bu aşamada  katıldığımız hareketliliklerde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere 3- 4 ortak okuldan gelen öğrencilerle beraber katıldık ve tüm öğrencilerin yüzündeki o mutluluğu görmek benim için gerçekten bir gururdu.Çünkü bir iki sene bir proje yazımıyla uğraşıyorsun ve proje kabul olursa o proje faaliyetlerini gerçekleştirmek için 3-4 ülkeden gelen çocuklar öğretmenler faaliyetlere katılıyor ve proje hibesinden bir çok çocuk ve öğretmen faydalanabiliyor ve ortak bir faaliyette hepsi eğlenerek mutlu oluyor yeni deyimler, arkadaşlıklar kazanıyor.Ve sen buna  bir şekilde sebep oluyorsun.Projelerimde en gurur duyduğum nokta bu kısımdır.

 

Proje yazma sürecindeki deneyimlerinizden sonra yeni projeler geliştirmeyi düşünüyor musunuz? Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Evet.Her proje çağrısında iki proje ile başvurumu gerçekleştiriyorum.Projelerimi daha sağlama alabilmek  ve ortaklarımı bulup, seçebilmek maksadıyla her sene eTwinning projelerimin de kuruculuğunu yapıp yürütüyorum.

 

Bu güzel söyleşi için size teşekkür ederiz. Başarınız daim olsun.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.