Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/132_inovasyon-icin-ortakliklar-ileriye-donuk-projeler-

HİBE DUYURULARI

Tümü

İnovasyon için Ortaklıklar - İleriye Dönük Projeler - Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET) (Deadline: 15.03.2023)

(1 Yil, 6 Ay önce) 134 İzlenme 0 Yorum

 

İnovasyon için Ortaklıklar - İleriye Dönük Projeler - Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET)

 

İleriye Dönük Projeler

eylemin amacı

Son pandeminin ardından,  eğitim ve öğretim sistemlerimizde olduğu kadar gençlerde de inovasyon ihtiyacı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Öğretme ve öğrenmede yenilik, bireysel düzeyde olduğu kadar kurumsal düzeyde de çok önemlidir. Bu yenilikçi yaklaşımlar, yalnızca bugünün ve yarının çalışanlarına hızla değişen işgücü piyasaları için uygun beceriler sağlamamalı, aynı zamanda bugünün ve yarının işgücünü, iklim değişikliği gibi hepimizin karşı karşıya kaldığı toplumsal sorunların artan karmaşıklığına karşı koymak için yaratıcılık ve becerilerle donatmalıdır. , biyoçeşitliliğin korunması, temiz enerji, halk sağlığı, dijitalleşme ve otomasyon, yapay zeka, robotik ve veri analizi.

Bu eylem , sektörler içinde veya sektörler ve disiplinler arasında eğitim ve öğretimin farklı alanlarında sosyal girişimciliğin yanı sıra yenilikçiliği, yaratıcılığı ve katılımı teşvik etmeyi amaçlayacaktır  .

İleriye Dönük Projeler  ,  yaygınlaştırılma potansiyeline sahip yenilikçi (politika) yaklaşımları belirlemeyi, geliştirmeyi, test etmeyi ve/veya değerlendirmeyi amaçlayan, böylece eğitim ve öğretim sistemlerini iyileştiren büyük ölçekli projelerdir  . Temel Avrupa önceliklerine  yanıt veren ve ana akım haline gelme potansiyeline sahip olan ve eğitim, öğretim ve gençlik sistemlerini iyileştirmenin yanı sıra her türden yöntem ve uygulama açısından önemli bir yenilikçi etki getirme potansiyeline sahip ileriye dönük fikirleri destekleyeceklerdir  . Avrupa'nın sosyal uyumu için öğrenme ve aktif katılım ortamları.

Amaç, tutarlı ve kapsamlı bir dizi sektörel veya sektörler arası faaliyet uygulayan ulusötesi işbirliği projelerini desteklemektir   :

  •  kapsam, çığır açan yöntemler ve uygulamalar açısından yeniliği teşvik etmek ve/veya
  • inovasyon transferini (ülkeler, politika sektörleri veya hedef gruplar arasında) sağlamak   , böylece Avrupa düzeyinde yenilikçi proje sonuçlarının sürdürülebilir kullanımını ve/veya farklı bağlamlara ve hedef kitlelere aktarılabilirliği sağlamak.

Ortaklıklar, politika yapıcılara ulaşma kapasitesine sahip araştırmacıları, uygulayıcıları ve ortakları bir araya getiren kamu ve özel kuruluşların bir karışımından oluşmalıdır.

Bu nedenle İleriye Dönük Projeler, aşağıdaki kuruluşlardan oluşan karma bir ortaklık tarafından uygulanmalıdır:

  • mükemmellik ve son teknoloji bilgisine dayalı,
  • yenilik yapma kapasitesine sahip,
  • faaliyetleri ve eğitim ve öğretim alanlarındaki politika gündemini yönlendirme potansiyeli aracılığıyla sistemik etki üretebilirler.

Desteklenen projeler, yenilikçi sonuçlarını Avrupa ölçeğinde uygulama kapasitesine sahip olarak ve/veya bunları farklı tematik veya coğrafi bağlamlara aktararak Avrupa düzeyinde sistemik etki elde etmeyi amaçlayacaktır.

Lot 2: Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET)

Lot 2 kapsamındaki projeler MEÖ sektörüne yöneliktir.

Bu projeler, Avrupa Sosyal Haklar Eylem Planı Sütunu  ,  Avrupa Beceri Gündemi  , sürdürülebilir rekabet, sosyal adalet ve dayanıklılık için mesleki eğitim ve öğretime ilişkin Konsey Tavsiye Kararı ve mesleki eğitim ve öğretime ilişkin   Osnabrück Deklarasyonu ilke ve hedeflerinin uygulanmasını desteklemektedir.  iyileşmeyi ve dijital ve yeşil ekonomilere adil geçişleri mümkün kılar.

Lot 2 kapsamında sunulan teklifler, 'Proje oluşturma' başlığı altında detaylandırılan aşağıdaki iki öncelikten birini ele almalıdır:

  • 4. Öncelik: İstihdam edilebilirlik için mikro kimlik bilgileri;
  • Öncelik 5: Mesleki Eğitim ve Öğretimin (VET) çekiciliğinin, Mesleki Eğitim sağlayıcılarının ortaklıkları ve ağları yoluyla arttırılması.

Eylemin Amaçları

Genel  amaçlar  aşağıdaki gibidir:

  •  Belirli stratejik politika alanlarında  eğitim ve öğretim reformları üzerinde güçlü etkisi olan yenilikçi girişimler ; 
  •  Eğitim ve öğretimde yeniliği teşvik ederek Avrupa'nın yenilik kapasitesinin güçlendirilmesine katkıda bulunmak  ;
  •  Hem uygulama hem de politika düzeyinde yeniliği teşvik ederek sistemik değişim yaratmak ;
  •  Bir veya daha fazla sektörde yaygınlaştırılma potansiyeline sahip, AB düzeyinde kilit konulara ve önceliklere odaklanan ileriye dönük fikirleri desteklemek ;
  • Tamamen yenilikçi, çığır açan eğitim yöntemleri ve uygulamaları ve/veya yenilik transferi olarak: AB düzeyinde   yenilikçi proje sonuçlarının  sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasının ve/veya  farklı bağlamlara ve izleyicilere aktarılabilirliğin sağlanması.

Özel  hedefler  şunları içerir:

  •  Eğitim ve öğretim sistemlerinin iyileştirilmesi ve eğitim ve öğretim alanındaki politika ve uygulamaların etkinliğinin artırılması amacıyla yaygınlaştırılma potansiyeline sahip yenilikçi yaklaşımları belirlemek, geliştirmek, test etmek ve/veya değerlendirmek ;
  •  Sürdürülebilir ve sistemik etkiyi başlatmak amacıyla mevcut ve gelecekteki zorluklara yönelik çözümleri test etmek için pilot eylemlerin başlatılması ;
  •  Kilit paydaşlar arasında ileriye dönük konularda ulusötesi işbirliğini ve karşılıklı öğrenmeyi desteklemek ve onları yenilikçi çözümler geliştirmeleri ve ilgili paydaşların kapasite geliştirmesi de dahil olmak üzere bu çözümlerin yeni ortamlarda transfer edilmesini teşvik etmek için güçlendirmek.

İleriye Dönük Projeler kapsamındaki faaliyetler aşağıdakilere katkıda bulunmalıdır:

  • Eğitim ve öğretim sistemlerinin kalitesini, verimliliğini, çekiciliğini ve eşitliğini geliştirmek;
  • Eğitim ve öğretim alanındaki politikaların etkinliğini artırmak;
  • AB Çerçevelerinin ve yasal girişimlerin yanı sıra Avrupa Sömestrinden ülkeye özgü tavsiyelerin uygulanmasını desteklemek;
  • Hedef grup(lar), öğrenme ve öğretme durumları ve sistem düzeyinde yeniliğe ilham verebilecek ve teşvik edebilecek etkili metodolojiler ve araçlar hakkında geliştirilmiş kanıt ve anlayış;
  • Kanıta dayalı politikayı desteklemek için bilgi geliştirmek;
  • AB düzeyinde davranışsal değişiklikleri tetikleyin.

Bu Öncelikler kapsamındaki ana faaliyetler aşağıdakileri içerebilir (kapsamlı olmayan liste):

  • Eylem araştırması, haritalama çalışması, büyük ölçekli sektörel veya sektörler arası çıktılar üretme;
  • Eğitim, politika bağlamlarının analizi, politika araştırması, kurumsal düzenlemeler gibi ulusötesi kapasite geliştirme faaliyetleri;
  • Yenilikçi çözümleri test etmek için pilot faaliyetler;
  • Sektörel veya sektörler arası büyük ölçekli ulusötesi etkinlikler veya ağ oluşturma faaliyetleri;
  • Sonuçları eğitim camiasına veya sektörüne yaymak için kullanım faaliyetleri;
  • Düşünce kuruluşu faaliyetleri, yenilikçi fikirleri araştırma ve deneme.

İleriye Dönük Projelerin, ilgili olduğunda AB çapındaki araçları ve araçları uygulaması gerekir.

İleriye Dönük Projeler, işbirliği içinde eğitim ve öğretim sistemlerini etkileyebilmek için geliştirilen yeniliklerin kademeli olarak benimsenmesi ve yaygınlaştırılması için uzun vadeli bir eylem planının (Erasmus+ tarafından finanse edilen projenin süresinin ötesinde) tasarımını içermelidir. ilgili kurum ve kuruluşlarla Ayrıca, çalışmanın AB düzeyinde ve ulusal düzeyde siyasi düzey de dahil olmak üzere uygun şekilde görünür olmasını ve geniş çapta yayılmasını sağlamalıdırlar.

İleriye Dönük Projeler ayrıca diğer AB finansman fırsatlarının (örn. Avrupa Yapısal Fonları, Avrupa Stratejik Yatırım Fonu, İyileştirme ve Direnç Tesisi, Adil Geçiş Fonu), ulusal ve bölgesel fonların yanı sıra özel fonların da aşağıdakilerin uygulanmasını nasıl destekleyebileceğini gösterebilir: proje. Avrupa Endüstriyel Ekosistemlerindeki ulusal ve bölgesel akıllı uzmanlaşma stratejilerini ve gelişmeleri dikkate alabilirler.

 

Partnerships for Innovation - Forward-Looking Projects - Vocational Education and Training (VET) (Deadline: 15.03.2023)

Scope:

Forward-looking Projects

Purpose of the action

Following the recent pandemic, the need for innovation in our education and training systems, as well as youth, has never been so great. Innovation in teaching and learning is crucial, at individual level as well as at institutional level. These innovative approaches should not only provide today’s and tomorrow’s workers with the appropriate skills for rapidly-changing labour markets, but should also arm today’s and tomorrow’s workforce with creativity and skills to confront the growing complexity of societal challenges that we all face such as climate change, the protection of bio-diversity, clean energy, public health, digitalization and automation, artificial intelligence, robotics and data analysis.

This action will aim to foster innovation, creativity and participation, as well as social entrepreneurship in different fields of education and training, within sectors or across sectors and disciplines.

Forward-Looking Projects are large-scale projects that aim to identify, develop, test and/or assess innovative (policy) approaches that have the potential of becoming mainstreamed, thus improving education and training systems. They will support forward-looking ideas responding to key European priorities and that have the potential of becoming mainstreamed and giving input for improving education, training and youth systems, as well as to bring a substantial innovative effect in terms of methods and practices to all types of learning and active participation settings for Europe's social cohesion.

The goal is to support transnational cooperation projects implementing a coherent and comprehensive set of sectoral or cross-sectoral activities that either:

  • foster innovation in terms of scope, ground-breaking methods and practices, and/or
  • ensure a transfer of innovation (across countries, policy sectors or target groups), thus ensuring at European level a sustainable exploitation of innovative project results and/or transferability into different contexts and audiences.

The partnerships should be composed of a mix of public and private organisations combining researchers, practitioners and partners with the capacity to reach policy-makers.

Forward-Looking Projects should therefore be implemented by a mixed partnership of organisations:

  • based on excellence and state of the art knowledge,
  • having the capacity to innovate,
  • able to generate systemic impact through their activities and the potential to drive the policy agenda in the fields of education and training.

Supported projects will aim at achieving systemic impact at European level by having the capacity to deploy their innovative outcomes on a European scale and/or by being able to transfer them into different thematic or geographical contexts.

Lot 2: Vocational Education and Training (VET)

Projects under Lot 2 address the VET sector.

These projects support the implementation of the principles and objectives of the European Pillar of Social Rights Action Plan the European Skills Agenda , the Council Recommendation on vocational education and training for sustainable competitiveness, social fairness and resilience and the Osnabrück Declaration on vocational education and training as an enabler of recovery and just transitions to digital and green economies.

Proposals submitted under Lot 2 must address one of the two following priorities that are detailed under ‘Setting up a project’:

  • Priority 4: Micro-credentials for employability;
  • Priority 5: Improving the attractiveness of Vocational Education and Training (VET) through partnerships and networks of VET providers.

Objectives of the Action

The general objectives are as follows:

  • Innovative initiatives with a strong impact on education and training reforms in specific strategic policy areas;
  • Contributing to the strengthening of Europe's innovation capacity by promoting innovation in education and training;
  • Creating systemic change through fostering innovation at both practice and policy-level;
  • Support forward-looking ideas focusing on key topics and priorities at EU level, with a clear potential to be mainstreamed in one or more sectors;
  • As fully innovative, ground-breaking educational methods and practices and/or transfer of innovation: ensuring at EU level a sustainable exploitation of innovative project results and/or transferability into different contexts and audiences.

The specific objectives include:

  • Identifying, developing, testing and/or assessing innovative approaches that have the potential to be mainstreamed in order to improve education and training systems and improve the effectiveness of policies and practices in the field of education and training;
  • Launching pilot actions to test solutions to present and future challenges with a view to kick-starting sustainable and systemic impact;
  • Supporting transnational cooperation and mutual learning on forward-looking issues amongst key stakeholders and empowering them to develop innovative solutions and promote the transfer of those solutions in new settings, including capacity-building of relevant stakeholders.

Activities under Forward-Looking Projects should contribute to the following:

  • Improve quality, efficiency, attractiveness, and equity of education and training systems;
  • Improve effectiveness of policies in the field of education and training;
  • Support the implementation of EU Frameworks and legal initiatives as well as country-specific recommendations from the European Semester;
  • Improved evidence and understanding on target group(s), learning and teaching situations and effective methodologies and tools that can inspire and stimulate innovation at system level;
  • Develop knowledge to support evidence-based policy;
  • Trigger behavioural shifts at EU level.

Main activities under these Priorities could involve (non-exhaustive list):

  • Action research, mapping work, producing large-scale sectoral or cross-sectoral outputs;
  • Transnational capacity-building activities such as training, the analysis of policy contexts, policy-research, institutional adjustments;
  • Pilot activities to test innovative solutions;
  • Large-scale transnational events or networking activities, either sectoral or cross-sectoral;
  • Exploitation activities to spread results to the educational community or sector;
  • Think-tank activities, researching and experimenting with innovative ideas.

Forward-Looking Projects are required to apply EU wide instruments and tools whenever relevant.

Forward-Looking Projects should include the design of a long-term action plan (beyond the duration of the Erasmus+ funded project) for the progressive take-up and mainstreaming of the innovations developed to be able to impact on education and training systems, in collaboration with the relevant authorities and institutions. They should also ensure the appropriate visibility and wide dissemination of the work, including at EU and national political level.

Forward-Looking Projects could also indicate how other EU funding opportunities (e.g. European Structural Funds, European Fund for Strategic Investment, Recover and Resilience Facility, Just Transition Fund), national and regional funding as well as private funding, can support the implementation of the project. They could take into account national and regional smart specialisation strategies and developments in the European Industrial Ecosystems.

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.