Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/162_open-call-for-satellites-for-biodiversity-award

HİBE DUYURULARI

Tümü

Open Call for Satellites for Biodiversity Award

(1 Yil, 5 Ay önce) 196 İzlenme 0 Yorum

 

Open Call for Satellites for Biodiversity Award
 

Önemli tarihler:İlan Tarihi: 06-Aralık-2022

Son Başvuru Tarihi: 03-Şub-2023

Donör Adı: Connected Conservation Foundation

Hibe Boyutu: 1000 ila 10.000 ABD Doları

Kategori: Ödüller, Ödüller ve Zorluklar

Referans URL'si:https://connectedconservation.foundation/news/satellites-for-biodiversity-award Url'yi kopyala

Siz ve/veya ekibiniz biyolojik çeşitliliğin izlenmesinde uzaktan algılamayı keşfediyor musunuz? En görkemli türlerden bazılarını korumak için yeni nesil uyduların potansiyelinden yararlanmanın yeni yollarını mı araştırıyorsunuz? Cevabınız evet ise, o zaman Satellites for Biodiversity Award'a başvurun.


Connected Conservation Foundation ve The Airbus Foundation, bireyleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşları yeni bir hibe programına başvurmaya davet ediyor. Biyoçeşitlilik için Uydular Ödülü, yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerinin yaban hayatı popülasyonlarını ve yaşam alanlarını korumaya ve eski haline getirmeye yardımcı olacak çözümler sunabileceği koruma projelerini desteklemeyi amaçlamaktadır.

Dünya üzerindeki yaşam bolluğu yok olmaya doğru sürükleniyor. WWF'nin bugüne kadarki en kapsamlı bulgusu olan Yaşayan Gezegen Raporu 2022, dünyadaki vahşi yaşam popülasyonlarında ortalama %69'luk bir düşüş olduğunu gösteriyor. Biyoçeşitliliği sürdüren doğal ekosistemler kırılgan ve tehdit altında.

Bu neyi etkinleştirebilir?
  • Artan kapsam, görüntü çözünürlüğü ve edinme sıklığının yanı sıra Dünya Gözlem görüntülerine erişim de artıyor. Destekleyen kuruluşlar, bu heyecan verici teknolojilerin koruma çabalarını hızlandırabileceği türleri ve durumları keşfetmeye heveslidir.
  • Önerilen çözümler şunları içerebilir: ulaşılması zor alanlardaki kolonilerin ve tür gruplarının yaban hayatı izlemesi, yaban hayatı habitatlarının haritalanması, kaynakların sürdürülebilir yönetimi için korunan alanların desteklenmesi, göç yollarının anlaşılması ve insan ve yaban hayatının bir arada yaşamasını iyileştirmeye yardımcı olmak için insan yerleşimlerinin değiştirilmesi.
Kazanan katılımcılar ne alacak?
  • Pleiades Neo 30cm (1.000km2'ye kadar) ve Pleiades 50cm Data (2.000km2'ye kadar) kullanmak için görevlendirilmiş bir bütçe. Bu Km2 aralıkları kılavuz niteliğindedir ve bununla ilgili teklifler yine de dikkate alınacaktır.
  • En fazla 5.000 ABD Doları
  • İstek üzerine Airbus'ın Görüntü Arşivi Kitaplığına erişim
  • Connected Conservation Foundation ve Airbus Foundation'dan destek, kaynaklar ve rehberlik
  • Mekansal verilerin oluşturulmasını, analizini ve paylaşımını genişletmek için yapay zeka modellerinden oluşan bir ardışık düzen ile birlikte Esri yazılımı
Uygunluk kriterleri

Küresel kar amacı gütmeyen kuruluşların veya bireylerin geniş katılımını ve başvurularını teşvik ederler:

  • Alana dayalı bilgileri ve verileri doğrulamaya yardımcı olması için yerel bir ortağa sahip olun.
  • GeoSpatial verilerini ve Esri yazılımını (veya benzerini) kendi başlarına veya kuruluşun ortaklıkları dahilinde kullanma deneyimine sahip olmak.
  • Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmek için yeterli kaynaklara ve uzmanlığa sahip olmak.
  • Usul ve esaslar doğrultusunda verileri kullanıma sunmaya isteklidirler.

Daha fazla bilgi için Connected Conservation Foundation'ı ziyaret edin .

 

Open Call for Satellites for Biodiversity Award
 

Important Dates: Post Date: 06-Dec-2022

 Deadline Date: 03-Feb-2023

Donor Name: Connected Conservation Foundation

Grant Size: $1000 to $10,000

Category: Awards, Prizes and Challenges

Reference URL:https://connectedconservation.foundation/news/satellites-for-biodiversity-award Copy Url

Are you and/or your team exploring remote sensing in biodiversity monitoring? Are you researching new ways to harness the potential of a new generation of satellites to preserve some of the most majestic species? If the answer is yes, then apply for the Satellites for Biodiversity Award.


The Connected Conservation Foundation and The Airbus Foundation are inviting individuals and not-for-profit organisations to apply to a new grant programme. Satellites for Biodiversity Award aims to support conservation projects where high-resolution satellite imagery can provide solutions to help protect and restore wildlife populations and their habitats.

The abundance of life on Earth is being driven to extinction. In its most comprehensive finding to date, WWF’s Living Planet Report 2022, shows an average 69% decline in wildlife populations around the world. The natural ecosystems that sustain biodiversity are fragile and under threat.

What can this enable?
  • Access to Earth Observation imagery is growing, alongside increasing coverage, image resolution and frequency of acquisition. Supporting organisations are keen to explore the species and situations where these exciting technologies can accelerate conservation efforts.
  • Proposed solutions could include: wildlife monitoring of colonies and groups of species in hard-to-reach areas, mapping wildlife habitats, supporting protected areas for sustainable management of resources, understanding migration routes and changing human settlements to help improve human and wildlife coexistence.
What will winning participants receive?
  • A tasking budget to use Pléiades Neo 30cm (up to 1,000km2) and Pléiades 50cm Data (up to 2,000km2). These Km2 ranges are guidelines and proposals over this will still be considered.
  • A maximum of $5,000 USD
  • Access to Airbus’ Image Archive Library on request
  • Support, resources and guidance from Connected Conservation Foundation & Airbus Foundation
  • Esri software, along with a pipeline of AI models, to extend the creation, analysis, and sharing of spatial data
Eligibility Criteria

They encourage broad participation and applications from global not-for-profit organisations or individuals who:

  • Have a local partner available to help validate field-based insight and data.
  • Have experience using GeoSpatial data and Esri software (or similar) either themselves or within the organisation’s partnerships.
  • Have adequate resources and expertise to conduct research and development activities.
  • Are willing to make data available in line with the procedures and principles

For more information, visit Connected Conservation Foundation.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.