Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları

Sayfa Adresi : https://www.projehaberleri.com/haber-detay/145_2023-uluslararasi-cocuk-baris-odulu-adayliklari-ac

HİBE DUYURULARI

Tümü

2023 Uluslararası Çocuk Barış Ödülü Adaylıkları Açık [100.000 Avroya Kadar]

(1 Yil, 5 Ay önce) 165 İzlenme 0 Yorum
Son başvuru tarihi: 01 Mart 2023 Bağışçı: KidsRights Hibe Türü: Ödüller, Ödüller ve Zorluklar Hibe Boyutu: 100.000 ila 500.000 ABD Doları Ülkeler/Bölgeler: Tüm Ülkeler Alan: Çocuklar, Barış ve Çatışma Çözümü KidsRights, çocuk haklarına olan bağlılığından dolayı her yıl dünyanın herhangi bir yerinde bir çocuğa verilen Uluslararası Çocuk Barış Ödülü'ne aday gösterilenleri kabul ediyor.

[100.000 Avroya Kadar] 2023 Uluslararası Çocuk Barış Ödülü Adaylıkları Açık

 

Önemli tarihler:İlan Tarihi: 29-Kasım-2022

Son Başvuru Tarihi: 01-Mart-2023

Bağışçı Adı: KidsRights

Hibe Boyutu: 100.000 ila 500.000 ABD Doları

Kategori: Ödüller, Ödüller ve Zorluklar

KidsRights, çocuk haklarına olan bağlılığından dolayı her yıl dünyanın herhangi bir yerinde bir çocuğa verilen Uluslararası Çocuk Barış Ödülü'ne aday gösterilenleri kabul ediyor.


Uluslararası Çocuk Barış Ödülü, kazanan genç için bir tanınma işaretidir. Bir çocuğun dünyayı nasıl harekete geçirdiğini gösteren 'Nkosi' heykelcikini alır.

Faydalar
  • Kazanan, bir çocuğun dünyayı nasıl harekete geçirdiğini gösteren 'Nkosi' heykelciği alır. Inge Ikink tarafından tasarlanan ve adını ilk kazanan Nkosi Johnson'dan alan bu heykelcik. Kazanan ayrıca bir çalışma ve bakım ödeneği ve ideallerini ve çocuk haklarının yararına olan amaçlarını desteklemek için dünya çapında bir platform alır. Ayrıca, KidsRights tarafından kazananın ülkesindeki çalışma alanıyla yakından bağlantılı projelere 100.000 €'luk bir proje fonu yatırılır.
çocuğun seçimi
  • 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük bir çocuk (son başvuru tarihine kadar çocuk 17 yaşından büyük olmamalıdır). Bunun için Aday Gösterme Formuna Doğum Tarihinin (ya da doğum tarihi çocuk tarafından bilinmiyorsa çocuğun yaşının) yazılması zorunludur. Aksini yapmak, reddedilme gerekçesi oluşturabilir.
  • Çocuğun, kendisinin ve diğer çocukların hakları için ayağa kalkma ve mücadele etme konusunda net bir geçmişi olmalıdır. Somut bir sonuca götüren bu amaca ulaşmada çocuğun aktif bir yaklaşıma sahip olması önemlidir;
  • Yurtdışına seyahat edebilme ve diğer insanlarla iletişim kurma konusunda rahat hissetme;
  • Çocuk, Uluslararası Çocuk Barış Ödülü'ne aday gösterilmeyi kabul eder;
  • Uluslararası Çocuk Barış Ödülü ölümünden sonra verilemez;
  • Grup adaylıkları, gruptaki her bireyin kanıtlanabilir bir çaba göstermesi ve dünyanın herhangi bir yerinde, çocuğun hakları ve savunmasız çocukların konumu için istisnai bir farkla sonuçlanan faaliyetlere birlikte başlaması koşuluyla mümkündür. Kuruluşlar uygun aday olarak kabul edilmez. 
  • Aday Gösterme Formunun eksiksiz olarak kabul edilebilmesi için Yetkilendirme Formunun (Ek) imzalanması zorunludur.
  • Çocuğun İlk 3 Finalistten biri olarak seçildiği senaryoda, Aday Gösteren ve Aday Gösterilen çocuk, KidsRights'ın çocuk koruma politikalarına uygun olarak KidsRights'ın tanıtım materyalleri ve doğrudan çocukla röportajlar düzenleyebileceğine onay verir.
Adaylık Koşulları
  • Adaylık şartları aşağıdaki gibidir:
    • 18 yaşından büyük herkes veya bir kuruluş çocuk aday gösterebilir.
    • Çocuk, son başvuru tarihine kadar 12 ile 17 yaşları arasında olmalıdır.
    • Çocuk dünyanın herhangi bir ülkesinden olabilir
    • Çocuğun, kendisi de dahil olmak üzere çocukların hakları için ayağa kalkma ve mücadele etme konusunda kanıtlanabilir bir geçmişi olmalıdır.
    • Çocuğun yurt dışına seyahat edebilmesi ve diğer insanlarla iletişim kurmakta rahat hissetmesi gerekir. Aslında kazanan olarak seçilirlerse törene gitmeleri ve mesajlarını farklı paydaşlara iletebilmeleri gerekecek.
    • Çocuk, Uluslararası Çocuk Barış Ödülü'ne aday gösterilmeyi kabul eder.

Daha fazla bilgi için KidsRights'ı ziyaret edin .

 

projehaberleri.com sitesine üye olun ayrıcalıklı olun, ilk bilen siz olun....   https://www.projehaberleri.com/yeni-uyelik

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.