Hibe duyuruları, projelerden haberleri, Erasmus, Erasmus+, Proje, Proje haberleri, Happy Kids, Hibe, Ali Ulusoy, Ulusal Ajans, STGM, Sivil Düşün

Proje Haberleri, projelerden haberler, hibe duyuruları, ortak bulma ve arama, proje yaygınlaştırma, iş ve eleman ilanları


Sayfa Linki : https://www.projehaberleri.com/roportaj-detay/13_esc-gonullumuz-sn-f-tima-ed-dryouch-benaamira-ile-

RÖPORTAJLAR

Tümü

ESC gönüllümüz Sn. Fátima Ed Dryouch Benaamira ile yaptığımız röportaj

2.12.2022 (1 Yil, 5 Ay önce) Okunma 0Yorum
Ali ULUSOY tarafından Fátima Ed Dryouch Benaamira ile yapılan röportaj...

 

İspanya'dan 11 aylığına ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ'ne ESC GÖNÜLLÜSÜ OLARAK GELEN ESC gönüllümüz Sn. Fátima Ed Dryouch Benaamira ile yaptığımız röportaj. Ankaradaki 4. haftasında yapılan röportajdır.

 

Bize Fatima'nın kim olduğunu ve hayatında ne yaptığını söyleyebilir misin?

 

Fatima: Öğrenmeye, yeni deneyimler yaşamaya, yeni kültürler ve insanlar tanımaya hevesli genç bir kadınım. Ben Málaga'lıyım (İspanya) ve ek olarak, ailemin çoğu Faslı olduğu için geçmişim Faslı. Çalışmalarıma gelince, İşletme ve Yönetim lisans derecem ve Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Politikaları alanında yüksek lisans derecem var. Şu anda, İşletme ve Yönetim alanında son yüksek lisans derecemin tezini bitirmek üzereyim ve ayrıca siber güvenlik veya dijital pazarlama gibi konularda kendimi eğitmeyi gerçekten seviyorum.

Mesleki deneyimlerim arasında İspanya'da bir finans şirketinde üç yıl boyunca danışmanlık yaptım ve faktoring alanında hizmet verdim. Ayrıca Microsoft Dynamics 365 ile Enterprise Resource Planning (ERP) hakkında kendimi geliştirebileceğim bir teknolojik firmada staj yaptım.

Ayrıca, başka gönüllülük deneyimlerim de var. Málaga'da bir göçmen derneğinde gönüllüydüm ve örgüt hakkında bilgi vermekten ve STK'ya üye olmak isteyenleri kayıt altına almaktan sorumluydum. Aynı zamanda  yaptıkları diğer faaliyet ve etkinliklerde de görev aldım. Başka bir deneyimim ise, Honduras'ta iki ay boyunca uluslararası bir işbirliği projesinde gönüllü olarak bulundum, bu hayatımdaki en iyi deneyimdi çünkü yeni bir kültürü ve yeni insanları derinlemesine tanıdım ve şu alanlarda becerilerimi ve yetkinliklerimi geliştirdim: ekonomi, güçlendirme ve kalkınma mikro projeleri konusunda eğitim vermek, ve en önemlisi, kafama koyduğum her şeyi yapabileceğimi ve insani yönümü geliştirebileceğimi fark etme fırsatım oldu.

 

 Gönüllülük, dahil olabileceğimiz en özverili eylemlerden biridir. Neden gönüllü olmaya karar verdiniz ve sizde nasıl bir değişim yaratacağını düşünüyorsun?

 

Fatima: Bu gönüllülüğü yapmamın ana nedenlerinden biri hayatımda bir değişiklik istememdi. Hayatım boyunca birçok şey yaptım ama hala en çok neyi yapmak istediğimi bilmiyorum ve öğrenmek için buradayım. Ayrıca Honduras'ta harika bir deneyim yaşadım ama çok kısaydı. Bu nedenle, uzun süreli bir deneyim istedim.

 

Gönüllü olarak neler yapıyorsun?

Fatima: Şu anda Erasmus Plus çerçevesinde proje yazmayı öğreniyorum. Kolay olacağını düşünmüştüm ama çok işi var ve yönetimi oldukça karmaşık. Ayrıca STK'nın farklı sosyal ağlarını güncellemek ve toplantılara katılmak için başka faaliyetler de yapıyoruz, Türkçe olmasına rağmen dahil olmaya ve anlamaya çalışıyorum.

 

Ankara'ya geleli henüz 1 ay oldu ancak şu ana kadar edindiğin deneyimden yola çıkarak, İspanyol ve Türk kültürünü, yaşam ritmini, iş ahlakını ve insanları nasıl karşılaştırırsın?

 

Fatima: Ankara'daki hayatım Malaga'dakinden çok farklı. Şu anda benim için zor çünkü hiç gerçek bir kış yaşamadım ve ailemle çok zaman geçirmeyi sevdiğim için ailem yanımda olmadan yaşamak zor. Bir de Malaga'da yaşadığım neşeyi, kahkahayı özledim... Ama Ankara hakkında gerçekten sevdiğim şey, insanların çok cana yakın olmaları ve her zaman bana her konuda yardım etmeye istekli olmaları. Ayrıca insanlar beni yabancı olarak algılamıyor ve bu da beni bu şehrin bir parçası gibi hissettiriyor. Buradaki lezzetli yemekleri de unutmamak gerek. Son olarak, Türkiye'deki bir başka olumlu şey de beş vakit ezanını duyabiliyor olmam. Bunu gerçekten seviyorum.

 

ESC Gönüllü programını nasıl öğrendiniz? Katılmak için hangi prosedürlerden geçtiniz?

 

Fatima: Bu harika fırsatı Erasmus Plus projeleri hakkında bir Facebook grubunda buldum. Sadece CV'mi gönderip bir görüşme yapmam gerekiyordu. Ancak çok daha fazla dokümantasyon, hatta eğitim ve beceri gerektiren daha bürokratik projeler olduğunu belirtmek isterim. Gönüllü bir proje yürütmekle ilgileniyorsanız, önemli olan projeler arasında sevdiğiniz temayı aramaktır, çünkü sonuçta bu projelerden öğreneceğiniz şey budur.

 

Gelecekteki kariyer planlarınız nelerdir? Ankara'da 11 ay geçirdikten sonraki adımınız ne olacak?

Fatima: Şimdilik planladığım bir şey yok. Sadece bu deneyimi yaşamak istiyorum ve işim bittiğinde hayatın beni hangi yöne yönlendirdiğini ve ne yapacağımı göreceğiz.

 

 

 

 

projehaberleri.com sitesine üye olun ayrıcalıklı olun, ilk bilen siz olun....   https://www.projehaberleri.com/yeni-uyelik

 

..........................  İngilizceden Türkçeye Çeviri: Cenay GÜRHAN

 

 

Just tell us who Fatima is and what she does in her life?

 

I am a young woman eager to learn, live new experiences and get to know new cultures and people. I am from Málaga (Spain) and, additionally, my background is Moroccan because most of my family are from Morocco.

 

About my studies, I have a degree in Business Administration and Management and I have a master's degree in International Cooperation and Development Policies. Currently, I am finishing my thesis of my last master's degree in Business Administration and Management and, in addition, I really like to train on my own in topics such as cybersecurity or digital marketing.

 

Among my professional experiences, I was a consultant in a financial company in Spain for three years and I provided my services in the factoring. Also, I did an internship at a technological company, where I could learn about Entreprise Resource Planning (ERP) with Microsoft Dynamics 365.

 

Moreover, I have other experiences volunteering. I was a volunteer in inmigrant association in Málaga and I was in charge of giving information about the organization and registering people who wanted to be part of the NGO, I also participated in the different activities they carried out. Another experience, I was in an international cooperation project as a volunteer in Honduras for two months and it was my best experience in my life because I got to know a new culture and new people in depth, I was able to develop my skills and competencies: giving train on economic, empowerment and development microprojects, and, the most important that I had the opportunity to realize that I am capable of doing everything I set my mind to and improve my human facet.

 

 

Volunteerism is one of the most selfless acts that we can become involved in. Why did you decide to volunteer and what do you think it will change about you as a person?

 

One of the main reasons why I am doing this volunteering is because I wanted a change in my life. I have done many things throughout my life but I still don't know what I would like to do the most and I am here to find out. Also, I had a great experience in Honduras but it was very short. Therefore, I wanted a long-lasting experience.

 

What are you doing as a volunteer?

 

Currently, I am learning how to write projects in the framework of Erasmus Plus. I thought it would be easy but it has a lot of work and is quite complex to manage.

Also, we do other activities to update the different social networks of the NGO and attend meetings, although they are in Turkish but I try to find out something.

 

It's only been 1 month since you've been in Ankara, how would you compare the Spanish and Turkish culture, rhythm of life, work ethic and people?

 

My life in Ankara is very different from the one I had in Malaga. At the moment, it's hard for me because I've never experienced a real winter and it's hard to live without my family near me since I like to spend a lot of time with my family. Also, I miss the joy and laughter I had in Malaga...

 

But what I really like about Ankara is that the people are very friendly and always willing to help me with everything. Also, people don't perceive me as a foreigner and that makes me feel like a part of this city. Not to forget the delicious food here. Finally, another positive thing in Turkey is that I can hear the five calls to prayer and I love that.

 

How did you find out about the ESC Volunteer program, what procedures did you have to go through to participate?

 

I found this great opportunity in a Facebook group about Erasmus Plus projects. I only had to send my CV and do an interview. But I would like to point out that there are more bureaucratic projects that require much more documentation, even training and skills.

 

If you are interested in carrying out a volunteer project, the important thing is to search for the theme that you like the most because, after all, it is what you are going to learn from.

 

What are your future career plans? What will be your next step after 11 months in Ankara?

 

For now, I have nothing planned. I just want to live this experience and we'll see what I'll do when I'm done because life takes many turns.

 

 

 

projehaberleri.com sitesine üye olun ayrıcalıklı olun, ilk bilen siz olun....   https://www.projehaberleri.com/yeni-uyelik

 

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu röportaja daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Hibe projelerine proje teklifi yazma konusunda kendinizi yetkin hissediyor musunuz?
Bu ankete toplam 19 kişi katıldı.